zondag 15 december 2013

Beierse Alpen – Garmisch-Partenkirchen - Vakantie Duitsland

De Beierse Alpen is de aanduiding van het deel van de Alpen dat in de Duitse deelstaat Beieren ligt. De Duitse naam is Bayerische Alpen.

Dit deel van de Alpen vormt ruwweg de grens tussen Oostenrijk en Duitsland.

Tot de Beierse Alpen worden wel zeven deelgebieden van de Alpen gerekend. Dit zijn de Allgäuer Alpen, Ammergauer Alpen, Beierse Voor-Alpen, Berchtesgadener Alpen, Chiemgauer Alpen, Karwendel en Wettersteingebergte.

De hoogste berg in de Beierse Alpen is met een hoogte van 2.962 meter de Zugspitze in het Wettersteingebergte. De Zugspitse is ook de hoogste berg van Duitsland en ligt op de grens met Oostenrijk.

Een aantal andere hoge toppen in de Beierse Alpen zijn de Hochfrottspitze, Kreuzspitze, Krottenkopf, Östliche Karwendelspitze, Sonntagshorn, Watzmann.

De Ammergauer Alpen liggen ingeklemd tussen de plaatsen Füssen,Oberammergau en Garmisch Partenkirchen in Duitsland en Ehrwald en Reutte in Oostenrijk.

In het noorden grenst het Alpenvoorland vanaf de Lech tot aan de Loisach aan de Ammergauer Alpen.

Rivieren die door het gebied stromen zijn onder meer de Lech en de Inn.

Vakantie
De Beierse Alpen zijn bij toeristen een favoriete bestemming voor onder meer wintersportvakenties.

De top van de Zugspitze kan vanuit Beieren vanaf Grainau worden bereikt met een tandradbaan of kabelbaan. Vanuit het Oostenrijkse Tirol is de top vanaf Ehrwald-Obermoos bereikbaar.

Een wereldberoemde wintersportplaats is Garmisch-Partenkirchen aan de voet van het Wettersteingebergte.

In Garmisch-Partenkirchen vindt jaarlijks op Nieuwjaarsdag het traditionele Nieuwjaarsspringen plaats. Deze schansspringwedstrijd maakt deel uit van het Vierschansentoernooi.