dinsdag 23 april 2013

Taunus gebergte – Kaart Vakantie Duitsland

Kaart Taunus: Demis
De Taunus is een middelgebergte in de deelstaat Hessen in Duitsland met uitlopers tot in de deelstaat Rheinland-Pfalz. Het gebergte heeft een lengte van ongeveer 75 kilometer en vormt het zuidoostelijke deel van het Rijnlands Leisteenplateau.

De Taunus bestaat uit een bosrijke en golvende hoogvlakte en grenst in het noorden aan de rivier de Lahn, in het oosten aan de Wetterau, in het zuiden aan de Main en in het westen aan de Rijn.

De hoogste berg van de Taunus is met een hoogte van 881,5 meter de Großer Feldberg. De berg ligt tussen Königstein im Taunus en Schmitten.

Andere hoge toppen zijn de Kleiner Feldberg (825 m) en de 798 meter hoge Altkönig, op 5 kilometer ten noorden van Königstein im Taunus..

De westelijke voortzetting van het gebergte is de Hunsrück.

Het Rijnlands Leisteenplateau (Rheinisches Schiefergebirge) bestaat uit de Hunsrück, Eifel, Bergisches Land, Taunus, Westerwald en Sauerland met het Rothaargebergte.

Vakantie
De Taunus is een favoriete bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de natuur en de vele kuuroorden die er liggen.

In het gebied liggen drie natuurparken. Dit zijn het Naturpark Hochtaunus, het Naturpark Nassau en het Naturpark Rhein-Taunus.

Op de hellingen van de Großer Feldberg liggen ringwallen die gebouwd zijn door de Kelten en nog steeds zichtbaar zijn. Ze hebben een lengte van ongeveer 1.000 en 1.400 meter.

Bad Soden am Taunus is een kuuroord waarvan aan de bronnen een heilzame werking wordt toegeschreven. De stad ligt aan de rivier de Mulde, aan de zuidelijke helling van de Taunus.

Bad Homburg is een kuuroord met koolzuur-, zout- en ijzerhoudende bronnen.

De Saalburg, ten noordwesten van Bad Homburg, is een gerestaureerd Romeins fort waar nu een museum is gehuisvest.

In de Taunus zijn tal van hotels, vakantiehuisjes en campings om een aangename vakantie door te brengen.

In het gebergte liggen skiliften en skipistes, maar in de winter valt er niet met zekerheid sneeuw.

Steden Taunus
In het Taunus-gebergte liggen tal van historische steden en plaatsen, zoals Limburg, Wetzlar, Idstein, Eppstein, Königstein, Kronberg, Oberursel, Bad Homburg, Hasselbach, Haintchen, Weilburg, Braunfels, Neu-Anspach, Obernhain.