donderdag 25 april 2013

Hunsrück Gebergte – Kaart Vakantie Duitsland en Rijnlands Leisteenplateau

Kaart Hunsrück: Demis
De Hunsrück is een laaggebergte in het westen van Duitsland. Het gebergte maakt deel uit van het Rijnlands Leisteenplateau. De Hunsrück ligt grotendeels in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en voor een klein deel in Saarland.

Het gebergte ligt in het zuidwestelijk deel van het Rijnlands Leisteenplateau (Rheinisches Schiefergebergte) en grenst in het noordoosten aan de rivier de Rijn, in het noordwesten aan de Moezel, in het zuiden aan de Nahe en in het westen aan de Saar.

De Hunsrück wordt door de Rijn van het Taunus-gebergte gescheiden, door de Moezel van de Eifel en door de Nahe van het Paltser Bergland.

Het gebergte is onderverdeeld in onder meer het Idarwald, het Soonwald, het Binger Wald, het Schwarzwälder Hochwald en het Osburger Hochwald.

De hoogste berg van de Hunsrück is met een hoogte van 818 meter de Erbeskopf bij Thalfang. Deze top is ook het hoogste punt van de deelstaat Rijnland-Palts.

Een aantal andere bergen zijn de Steingerüttelkopf (757 m), Idarkopf (746 m), Ringelkopf (712 m), Rösterkopf (708 m).

Het Rijnlands Leisteenplateau bestaat verder uit het Bergisches Land, de Taunus, het Westerwald en het Sauerland.

Rivieren
De grootste rivieren in de Hunsrück zijn de Simmerbach, Hahnenbach, Guldenbach, Baybach, Flaumbach, Dhron, Ruwer.

Vakantie
De Hunsrück is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder andere het prachtige landschap, de vele burchten en kastelen die er liggen en de historische plaatsen.

Een aantal kastelen en burchten zijn Slot Dhaun, de Ebernburg, de Wildenburg, Burg Waldeck, de Ehrenburg, de Rauschenburg en Wartenstein.

Het gebied bestaat voor het grootste deel uit bossen en er zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet.

Op de top van de Erbeskopf bevindt zich een uitkijktoren, die een mooi panorama over het Rijnlands Leisteenplateau biedt.

Op de Erbeskopf is ook een wintersportcentrum gevestigd, met een aantal skiliften en een rodelbaan.

Steden
Grote steden heeft de Hunsrück niet. Een aantal plaatsen zijn Gemünden, Simmern, Kirchberg, Idar-Oberstein, Kastellaun, Morbach, Monzingen, Sobernheim, Mastershausen, Buch.

Bij Frankfurt-Hahn ligt de luchthaven Frankfurt-Hahn Airport.

Aan de randen van de Hunsrück liggen de grote steden Trier, Mainz, Bad Kreuznach en Koblenz.