vrijdag 19 april 2013

Kaart Beieren en München, Deelstaten Duitsland Vakantie

Kaart Beieren, steden, wegen, rivieren: CIA
De Vrijstaat Beieren is een van de 16 deelstaten van de Bondsrepubliek Duitsland. De deelstaat telt 12.599.000 inwoners (februari 2012) en de hoofdstad is München. De Duitse naam voor het bondsland is Freistaat Bayern.

De bondsstaat, in het zuidoosten van het land, is met een oppervlakte ven 70.551 km² de grootste deelstaat van Duitsland.

Beieren grenst in het noordwesten aan de deelstaat Hessen, in het noorden aan Thüringen, in het noordoosten aan Saksen en in het westen aan Baden-Württemberg.

In het noordoosten grenst de deelstaat aan buurland Tsjechië, in het zuidoosten aan Oostenrijk en in het zuidwesten aan Zwitserland.

Districten
Beieren bestaat bestuurlijk uit de districten (Regierungsbezirke) Oberbayern, Niederbayern, Oberpfalz, Oberfranken, Mittelfranken, Unterfranken, Schwaben en Bayern.

Rivieren
De twee grootste rivieren die door Beieren stromen zijn de Donau en de Main. Grote zijrivieren zijn de Iller, Lech, Isar, Inn, Wörnitz, Altmühl, Naab en Regen.

Vakantie
Populaire vakantiebestemmingen in de deelstaat Beieren zijn het Beierse en Thüringer Woud, de Östliche en Westliche Karwendelspitze en de Rhön.

Naast steden als München, Augsburg en Regensburg zijn de meren en de bergen in Beieren erg in trek bij toeristen. In de bergen zijn volop mogelijkheden voor de beoefening van wintersport.

München telt tal van historische bouwwerken, zoals de Frauenkirche (1468-1488), de Theatinerkerk (1663-1688), de Asamkerk (1733) en de Sint Michaelskerk uit de 16e eeuw.

Alpen in Beieren
De Beierse Alpen vormen de hoogste bergen van Duitsland. De 2.962 meter hoge Zugspitze is de hoogste berg van het land.

In Beieren liggen zeven Alpengebieden. Dit zijn de Allgäuer Alpen, Ammergauer Alpen, Beierse Voor-Alpen, Berchtesgadener Alpen, Chiemgauer Alpen, Karwendel en het Wettersteingebergte

De Beierse Alpen vormen ruwweg de grens tussen Duitsland en Oostenrijk (Tirol). Er zijn tal van winterportaccomodaties. Ten zuiden van Beieren ligt het Oostenrijkse bondsland Tirol.

In de districten Zwaben en Opper-Beieren liggen de Noordelijke Kalkalpen.

Garmisch-Partenkirchen wintersport
De Alpenstad Garmisch-Partenkirchen is een beroemd wintersportoord in Beieren.

De stad ligt aan de voet van het Wettersteingebergte. Hier ligt de Zugspitze, die de hoogste berg van Duitsland is.

Slot Neuschwanstein
Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in Hohenschwangau bij Füssen in de Allgäu. Het imposante kasteel is gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Ludwig II, of Lodewijk II, van Beieren.

Neuschwanstein is een van de meest populaire attracties van Duitsland. Het kasteel is genoemd naar Schwan, een zwaan. Zwanen waren de lievelingsdieren van de koning.

Steden Beieren
Grote steden van Beieren zijn naast de hoofdstad München: Nürnberg, Augsburg, Regensburg, Würzburg, Ingolstadt, Fürth, Erlangen, Bayreuth, Bamberg, Aschaffenburg.

Landshut, Kempten (Allgäu), Rosenheim, Neu-Ulm, Schweinfurt, Passau, Hof, Freising, Straubing.

Kaart Beieren
Beieren grenst aan de deelstaten Hessen, Thüringen, Saksen en Baden-Württemberg. In het zuidoosten grenst de deelstaat aan Oostenrijk, in het zuidwesten aan Zwitserland en in het noordoosten aan Tsjechië. De hoofdstad is München.

De onderstaande kaart toont de ligging van de stad Munchen in de deelstaat Beieren.

Kaart München in de deelstaat Beieren

Op de onderstaande kaart staan de districten in de deelstaat Beieren in het zuidoosten van Duitsland weergegeven.

Kaart Beieren, steden, rivieren: EU