woensdag 12 december 2012

Kaart Zwarte Woud - Duitsland Vakantie

Kaart ligging Zwarte Woud: Demis
Het Zwarte Woud is een middelgebergte en bosrijk gebied in het zuidwesten van Duitsland. De Duitse naam van het gebied is Schwarzwald. Het is het grootste bosgebied in Duitsland.

Het Zwarte Woud ligt in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het woud ligt aan de Rijn en de grens met Frankrijk.

Het gebied is geologisch verwant aan de Vogezen, die aan de Franse zijde van de rivier de Rijn liggen.

Het gebergte heeft een lengte van ongeveer 150 kilometer en een breedte die varieert van 30 tot 50 kilometer. De hoogste berg in het Zwarte Woud is met een hoogte van 1.493 meter de Feldberg.

In het westen loopt het gebergte steil af naar de de Boven-Rijnse Laagvlakte. In het oosten gaat het over in de Schwäbische Alb en het heuvelland van Beieren.

De hoogste bergtoppen in het Zwarte Woud zijn de Feldberg (1.493 m), Seebuck (1.448 m), Herzogenhorn (1.415 m), Belchen (1.414 m), Schauinsland (1.284 m), Kandel (1243 m), Hornisgrinde (1.164 m).

In het gebied liggen tal van schitterende meren, zoals de Titisee, Glaswaldsee, Mummelsee, Kirnbergsee, Feldsee en Schluchsee.

Rivieren in het Zwarte Woud zijn onder meer de Neckar, Enz, Kinzig, Elz, Nagold, Wutach, Murg, Rench, Schutter, Wiese, Acher, Dreisam.

Vakantie
Het Zwarte Woud is een van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. Het gebied trekt zowel in de zomer als de winter veel toeristen, en telt tal van locaties om de wintersport te beoefenen.

De meren bieden mogelijkheden om watersporten, zoals zeilen, duiken en windsurfen te beoefenen.

Kuuroorden met thermische baden zijn onder meer te vinden in Baden-Baden, Badenweiler, Bad Herrenalb, Bad Wildbad, Bad Krozingen, Bad Liebenzell of Bad Bellingen.

Bij de plaats Donaueschingen ontspringt de rivier de Donau.

De Neckar, een zijrivier van de Rijn, ontspringt op 706 meter hoogte bij Villingen-Schwenningen in het Zwarte Woud.

In het Zwarte Woud liggen tal van campings, pensions, hotels, vakantiehuisjes, bungalows.

Steden Zwarte Woud
Een aantal plaatsen die in het Zwarte Woud liggen zijn Freiburg, Baden-Baden, Offenburg, Pforzheim, Schramberg, Sasbachwalden, Elzach-Oberprechtal, Donaueschingen, Triberg, St. Peter.

Voor het treinverkeer is het station van Offenburg het beginpunt van de Schwarzwaldbahn. Deze spoorlijn verbindt de steden Offenburg en Singen am Hohentwiel.