donderdag 5 december 2013

Kaart Saksen-Anhalt en Maagdenburg - Vakantie Duitsland Bondslanden

Kaart Saksen-Anhalt, wegen, steden, spoorwegen, rivieren: CIA
Saksen-Anhalt is een van de 16 deelstaat van de Bondsrepubliek Duitsland. De deelstaat telt 2.313.000 inwoners (december 2011) en de hoofdstad is Maagdenburg. De Duitse naam van het bondsland is Sachsen-Anhalt en van de hoofdstad Magdeburg.

Saksen-Anhalt grenst in het oosten aan de deelstaat Brandenburg, in het zuidoosten aan Saksen, in het zuidwesten aan Thüringen en in het noordwesten aan Nedersaksen.

De deelstaat maakte van 1949 tot de Duitse hereniging op 3 oktober 1990 deel uit van de Duitse Democratische Republiek (DDR).

Sinds 1949 behoorde het land tot de Duitse Democratische Republiek. Op 25 juli 1952 werd het land Saksen-Anhalt opgeheven en verdeeld in de districten Halle en Magdeburg. De deelstaat werd na de Duitse hereniging in 1990 hersteld.

Het landschap in de deelstaat is voor het grootste deel vlak. Het strekt zich uit van de laaggelegen Altmark in het noorden naar het glooiende zuiden.

Ten zuiden van Magdeburg liggen de uitlopers van het Harzgebergte. Ten zuiden daarvan ligt de Goldene Aue.

Saksen Anhalt Kreisen

Het Duitse bondsland Saksen-Anhalt is bestuurlijk ingedeeld in elf Landkreisen en drie kreisfreie steden. De kreisfreie Städte zijn Maagdenburg, Halle en Dessau-Roßlau.

De landskreisen zijn Altmarkkreis Salzwedel, Anhalt-Bitterfeld, Börde, Burgenlandkreis, Harz, Jerichower Land, Mansfeld-Südharz, Saalekreis, Salzlandkreis, Stendal en Wittenberg.

Rivieren
De belangrijkste rivieren in Saksen-Anhalt zijn de Elbe, Zwickauer Mulde, Saale, Havel, Aller, Weiße Elster, Unstrut, Schwarze Elster, Bode, Ohre.

Vakantie
Het Harzgebergte is het hele jaar door een vakantietrekpleisters, met onder meer kuuroorden, wandelgebieden en mogelijkheden voor het beoefenen van wintersport, bergbeklimmen en watersport.

Steden Saksen-Anhalt
Naast de hoofdstad Maagdenburg en de grooste stad van de deelstaat Halle zijn een aantal andere steden in Saksen-Anhalt: Dessau-Roßlau, Wittenberg, Bitterfeld-Wolfen, Halberstadt, Stendal, Weißenfels, Bernburg.

Merseburg, Wernigerode, Naumburg, Schönebeck, Zeitz, Sangerhausen, Aschersleben, Staßfurt, Quedlinburg, Köthen, Eisleben, Salzwedel, Burg, Gardelegen, Zerbst, Blankenburg, Oschersleben.

Kaart Saksen-Anhalt
Het Duitse bondsland Saksen-Anhalt grenst aan de deelstaten Brandenburg, Saksen, Thüringen en Nedersaksen. De hoofdstad van de deelstaat is Maagdenburg.

Kaart Saksen-Anhalt, steden, rivieren: EU