vrijdag 19 oktober 2012

Kaart Hamburg

Kaart Hamburg 1815-1937; rood: Hamburg 1815-1937, paars: Pruisische steden zoals Altona, grijs: nieuwe stadsdelen 1937, stippellijn: Hamburg 2005
Hamburg is als stad ook een van de 16 deelstaten van de Bondsrepubliek Duitsland. Het gebied telt 1.760.017 inwoners (2012) en de hoofdstad is Hamburg.

De Duitse aanduiding voor het gebied is Freie und Hansestadt Hamburg.

Hamburg grenst in het noorden aan de deelstaat Sleeswijk-Holstein en in het zuiden aan Nedersaksen. Door de deelstaat stroomt de rivier de Elbe.

De Haven van Hamburg is de grootste zeehaven van Duitsland.

Het bondsland is verdeeld in zeven Bezirke. Dit zijn Hamburg-Mitte, Altona, Eimsbüttel, Hamburg-Nord, Wandsbek, Bergedorf en Harburg.

Tot de toeristische trekpleisters van Hamburg horen de vele musea, zoals de Hamburger Kunsthalle, het Museum für Kunst und Gewerbe, het Museum für Völkerkunde.

Het Ernst-Barlach-Haus bevat werken van de kunstenaar en van een aantal tijdgenoten.

In de Johannes-Brahms-Gedenkräume is de belangrijkste Brahmsverzameling van Duitsland samengebracht.

Beroemd in Hamburg zijn ook het Deutsches Schauspielhaus, het Thalia Theater, het St. Pauli Theater en het Hansa Theater.

Kaart Hamburg en omgeving in 1917
De onderstaande kaart toont de omgeving van de Duitse stad Hamburg in 1917. De kaart is afkomstig uit The New Encyclopedic Atlas And Gazetteer Of The World. New York, 1917.

Kaart Hamburg en omgeving in 1917

Kaart Hamburg
Hamburg is een deelstaat en stad in het noordwesten van Duitsland. Hamburg grenst aan de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Nedersaksen. Door de deelstaat stroomt de Elbe.

Kaart Hamburg: EU